1. Çerez Politikası

Çerez Politikası

Çerezler Nedir?

Günümüzde neredeyse her web sitesi çerez kullanmaktadır. Size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak için, çoğu web sitesi gibi YÖKAK web sayfaları da çerez kullanmaktadır. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.Çerezler, herhangi bir internet sitesi tarafından bilgisayara bırakılan bir tür tanımlama dosyalarıdır. İnternet sitesi tekrar ziyaret edildiğinde bilgisayarların tanınmasını sağlar. Çerezler, internet sitesinin ziyaretinizle ilgili bilgileri (örneğin, tercih ettiğiniz dil ve diğer ayarlar) hatırlamasına yardımcı olur. Bir sonraki ziyaretinizde kolaylık sağlayabilir ve siteyi daha kullanışlı hale getirebilir.İşbu Çerez (Cookie) Politikası’nın amacı, tarafımızca işletilmekte olan www.yokak.gov.tr ve alt site adreslerinin (“Site”) işletilmesi sırasında site kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (“İlgili kişi”) tarafından çerezlerin kullanımı sırasında elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu Çerez (Cookie) Politikası’nda sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

Çerez Kullanım Çerçevesi

www.yokak.gov.tr  sitesini ziyaret ederek Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) web sitesinin kullanımı için gerekli olan çerezlerin cihazınıza yerleştirmesini kabul edersiniz.YÖKAK, çerezler sayesinde topladığı bilgileri www.yokak.gov.tr/gizlilik/ adresinde yer alan YÖKAK Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Bilgilendirme doğrultusunda kullanır.YÖKAK’ın cihazınıza çerezler yerleştirmesini istemiyorsanız tarayıcınızın ayarları veya seçenekleri vasıtasıyla çerezlerin kullanımını reddedebilirsiniz. Bu durumda www.yokak.gov.tr ‘nin bazı alanlarını düzgün biçimde kullanamayabilirsiniz.YÖKAK, gerekli gördüğü durumlarda, kullandığı çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya internet sitesine yeni çerezler ekleyebilir. Dolayısıyla bu Çerez (Cookie) Politikası’nı her zaman değiştirebilir. Çerez (Cookie) Politikası’nın değiştirildiği hallerde sayfanın üst kısmındaki sürüm ve güncelleme tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Çerez (Cookie) Politikası’nı belirli zamanlarda inceleyerek, çerez kullanımı ile ilgili bilgi edinmenizi tavsiye ederiz.Kişisel verilerinizin YÖKAK tarafından işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi için http://www.yokak.gov.tr adresinde yer alan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Bilgilendirme’yi okumanızı tavsiye ederiz

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

YÖKAK olarak www.yokak.gov.tr  sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması, oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi, Site’nin kullanım istatistiklerinin raporlanması ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.Kişiselleştirme gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfanın kullanıcıya özel içeriklerin ya da temanın sunulmasının sağlanması.6698 sayılı Kanun’un 5. ve 8. maddeleri uyarınca gerekli olan hallerde rızanız doğrultusunda, aksi hallerde rızanız alınmaksızın Kanun’un 5. ve 8. maddelerinde belirtilen istisnalar kapsamında yukarıdaki amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir.

Sosyal Tuşlar

Kullanıcıların internet sayfalarını paylaşması ya da işaretlemesi için “sosyal tuşlar” kullanılmaktadır. Bunlar üçüncü parti sosyal medya siteleri için koyulmuş tuşlardır ve bu sosyal medya internet siteleri, bu internet sitesi de dahil olmak üzere, İnternetteki aktivitelerinizle ilgili bilgileri kaydedebilir. Bu internet sitelerinin sizinle ilgili bilgileri nasıl kullandığını, bunu nasıl engelleyeceğinizi ya da bilgileri nasıl sileceğinizi öğrenmek için ilgili sitelerin kullanım kurallarını ve gizlilik politikalarını inceleyiniz.

Hangi Çerezleri Kullanıyoruz?

Çerez Adı Alan adı Açıklama Saklama Süresi
_ga yokak.gov.tr Kullanıcıları ayırt etmek, önceki ziyaret sayısını ve zamanını hatırlamak, bir kullanıcının Web Sitesi’nde ne kadar süreyle kaldığını tespit etmek ve kullanıcının hangi siteden geldiğini (örneğin bir arama motoru, başka bir site veya doğrudan tarayıcıya bir adres girerek) hatırlamak için (Google Analytics) 2 yıl
_gat_gtag_UA yokak.gov.tr Web Sitesinin yoğun ziyaret edildiği zamanlarda kullanıcının talep oranının kısıtlanması için (Google Analytics) 24 saat
_gid yokak.gov.tr Kullanıcıları ayırt etmek için(Google Analytics) 24 saat
.AspNetCore.Culture yokak.gov.tr Web sitesindeki içerikleri hangi dilde ziyaret ettiğinizi tarayıcının hatırlamasına yardımcı olur. 2 yıl
.AspNetCore.Antiforgery yokak.gov.tr Siteler arası istek sahteciliği saldırılarını önlenmesine yardımcı olan güvenlik öğesidir. Oturum boyunca
Public-XSRF-TOKEN yokak.gov.tr Kötü amaçlı istek sahteciliği saldırılarını önlenmesine yardımcı olan güvenlik öğesidir. Oturum boyunca
PHPSESSID portal.yokak.gov.tr PHP Altyapısı Oturum boyunca
wp-settings portal.yokak.gov.tr Karşılama ekranı ayarları (lightbox) 2 saat
wp-settings-time portal.yokak.gov.tr Karşılama ekranı zamanlama (lightbox) 4 saat
Abp.AuthToken yonetim.yokak.gov.tr Giriş yapan kullanıcının kimlik bilgilerinin hatırlanmasına yardımcı olur. 1 gün
Abp.Localization.CultureName yonetim.yokak.gov.tr Web sitesindeki içerikleri hangi dilde ziyaret ettiğinizi tarayıcının hatırlamasına yardımcı olur. 5 yıl
enc_auth_token yonetim.yokak.gov.tr Microsoft Azure ortamında ziyaretçi oturumunun Oturum boyunca
MOODLEID1_ learningspace.yokak.gov.tr Öğrenme platformu kullanıcı bilgilerinin hatırlatma özelliği sağar. 60 gün

5. Çerez Kullanımı Nasıl Kontrol Edilebilir?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz. Çoğu tarayıcı, bilgisayarınızdaki çerezleri görme, çerezleri birer birer silme ya da belirli internet sitelerinden veya tüm internet sitelerinden gelen çerezleri engelleme imkânı sağlar. Çerezlerin tamamını silmeniz halinde, yaptığınız tüm tercihlerin -ki buna çerezlerden yararlanma seçeneği de dahildir- silineceğini hatırlatırız. Tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezleri nasıl filtreleyeceğiniz veya engelleyeceğinizle ilgili daha detaylı bilgi için kullandığınız tarayıcınıza özgün destek dokümanlarına başvurunuz.
Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı
İletişim Bilgileri
İtiraz ve bilgi talepleriniz için Kalite Yönetim Bilgi Sistemini kullanabilirsiniz.
Başkanlık Adresi: Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı Üniversiteler Mah. 1600 Cad. No:10 06800 Bilkent Ankara-Türkiye
Telefon: +90 (312) 298 78 83
Faks: +90 (312) 298 78 82
KEP adresi: yuksekogretimkalitekurulu@hs01.kep.tr
E-Posta Adresi: yokak@yokak.gov.tr
İletişim için internet sitesi adresi: http://www.yokak.gov.tr